Blogg - Vad är nytt?

Dagens helgon: Sankt Sigfrid
0 Kommentarer
3424 visningar
Dagens helgon

Sankt Sigfrid, ursprungligen en munk från England, räknas som Sveriges främsta apostel efter sitt ivriga och framgångsrika missionarbete på 1000-talet.

Dagens helgon: Kyrillos och Methodios
0 Kommentarer
2082 visningar
Dagens helgon

De heliga bröderna Kyrillos och Methodios, slavernas apostlar och Europas skyddspatroner

Katolska småbarnsföräldrar - se hit!
0 Kommentarer
5638 visningar
Om förlaget

”Det borde finnas fler katolska barnböcker på svenska!” Det är en mening jag får höra då och då, och samtidigt som jag håller med så suckar jag lite inombords. För om katolska böcker för vuxna är svåra att sälja så är katolska böcker för barn snäppet ännu svårare. Men ibland dyker det upp en titel som får mig att tänka: ”Vi gör det ändå!”

5 februari: Heliga Agata - jungfru och martyr
0 Kommentarer
357 visningar
Dagens helgon

Agata var en vacker och privilegierad flicka som levde på Sicilien under 200-talet. Under kejsar Decius förföljelser av de kristna blev hon fängslad av ståthållaren Quintinianus som ville ha henne till sin. Men Agata ville endast tillhöra sin brudgum i himmelen och bad om att få kraft att härda ut till slutet.

Boktips: Systrar emellan - Brev om kärlek
0 Kommentarer
1092 visningar
Boktips

Systrar emellan - Brev om kärlek är ett kärleksmanifest, där Sara Saukko går till botten med sin trasighet och borrar i vari sann kärlek består: ”Det är just det här som är så sjukt i vår kultur: Att äkta kärlek ratas i jakt på förälskelse. Vi är som barn som sakta svälter till döds medan vi trycker i oss socker. Vi skulle behöva riktig föda, men förstår det inte.” 

Vill du bli en Catholica-vän?
0 Kommentarer
2195 visningar
Om förlaget

En Catholica-vän är en person som delar vår övertygelse om att det är viktigt att god katolsk litteratur kommer ut på svenska, och som är villiga att göra en liten, men stabil uppoffring för att hjälpa oss att kämpa vidare. 

Utan er - ingen bok!
0 Kommentarer
1528 visningar
Om förlaget

Nästa vecka kommer boken från tryckeriet och vi vill tacka alla! Översättare, fack-granskare, formgivare och bidragsgivare – tillsammans gjorde ni denna bok möjlig.

Undervisningen inställd? Studera hemma ...
0 Kommentarer
7149 visningar
Nyheter

Har din introduktionskurs till katolsk tro blivit inställd? Din konfirmationsundervisning? Är du en kateket som plötsligt har lediga lördagar? Då kanske du vill ta passa på och fördjupa dig i ett ämne och plugga lite på egen hand. Eller kanske med en eller två vänner.

Coronan och påskbikten
0 Kommentarer
1791 visningar
Nyheter

Nu när katekesundervisningen är inställd är det lätt att barnens påskbikt ”tappas bort”. Gör det då tillsammans som familj – påskbikten är viktig! Vet du inte hur du skall gå till väga? Här är några tips.