Blogg - Vad är nytt?

Utan er - ingen bok!
0 kommentarer
472 visningar
Nyheter

Nästa vecka kommer boken från tryckeriet och vi vill tacka alla! Översättare, fack-granskare, formgivare och bidragsgivare – tillsammans gjorde ni denna bok möjlig.

Undervisningen inställd? Studera hemma ...
0 kommentarer
5398 visningar
Nyheter

Har din introduktionskurs till katolsk tro blivit inställd? Din konfirmationsundervisning? Är du en kateket som plötsligt har lediga lördagar? Då kanske du vill ta passa på och fördjupa dig i ett ämne och plugga lite på egen hand. Eller kanske med en eller två vänner.

Coronan och påskbikten
0 kommentarer
1174 visningar
Nyheter

Nu när katekesundervisningen är inställd är det lätt att barnens påskbikt ”tappas bort”. Gör det då tillsammans som familj – påskbikten är viktig! Vet du inte hur du skall gå till väga? Här är några tips.

Coronan och Guds lille narr
0 kommentarer
365 visningar
Nyheter

Om Guds lille narr som fallit död till marken. Om tårarna som renar. Och om Jesusbarnets leende.

Coronan och havregrynen
0 kommentarer
262 visningar
Nyheter

Har du lyckats lägga rabarber på en av corona-krisens hårdvalutor: havregryn? Då bjuder jag på mina fem bästa tips på vad du ska göra av dem.

Böcker och stök i coronans tid
0 kommentarer
366 visningar
Nyheter

Om overklighetskänslor och ovisshet. Kreativa kickar och överlevnadsstrategier. Och om att sluta vara rädd och fylla tomrummet med Guds närvaro.

Bidra till svensk utgivning av "Ur djupet av våra hjärtan"
0 kommentarer
1730 visningar
Nyheter

Bokförlaget Catholica ger ut vårens mest omtalade bok: Ur djupet av våra hjärtan med texter av Benedict XVI och kardinal Robert Sarah. Vi behöver 30 000 kronor för att få ut boken på svenska. Vill du vara med och bidra? Varje person som bidrar med 500 kronor eller mer kommer att få boken när den kommer ut. Eventuellt överskott kommer att gå till ett nytryck av kardinal Ratzingers ”Kallad till gemenskap”.

Läsupplevelse i jul?
0 kommentarer
513 visningar
Nyheter

Jag önskar mig tre saker till jul (förutom några trevliga paket på julafton): tid i stillhet framför krubban, tid med familj och vänner och tid i soffan med en riktig läsupplevelse.

Newman till ungdomar om  bönen som tröstar mer än andra
0 kommentarer
626 visningar
Nyheter

Rosenkransens särskilda kraft består i att den gör trosbekännelsen till en bön. Trosbekännelsen är visserligen en sorts bön, och en stor vördnadsbetygelse till Gud, men rosenkransen låter oss meditera över de stora sanningarna om hans liv och död, och för dem närmre våra hjärtan.