Blogg - Vad är nytt?

Boktips: Systrar emellan - Brev om kärlek
0 comments
86 views
Nyheter

Systrar emellan - Brev om kärlek är ett kärleksmanifest, där Sara Saukko går till botten med sin trasighet och borrar i vari sann kärlek består: ”Det är just det här som är så sjukt i vår kultur: Att äkta kärlek ratas i jakt på förälskelse. Vi är som barn som sakta svälter till döds medan vi trycker i oss socker. Vi skulle behöva riktig föda, men förstår det inte.” 

Vill du bli en Catholica-vän?
0 comments
1838 views
Nyheter

En Catholica-vän är en person som delar vår övertygelse om att det är viktigt att god katolsk litteratur kommer ut på svenska, och som är villiga att göra en liten, men stabil uppoffring för att hjälpa oss att kämpa vidare. 

Utan er - ingen bok!
0 comments
1243 views
Nyheter

Nästa vecka kommer boken från tryckeriet och vi vill tacka alla! Översättare, fack-granskare, formgivare och bidragsgivare – tillsammans gjorde ni denna bok möjlig.

Undervisningen inställd? Studera hemma ...
0 comments
6966 views
Nyheter

Har din introduktionskurs till katolsk tro blivit inställd? Din konfirmationsundervisning? Är du en kateket som plötsligt har lediga lördagar? Då kanske du vill ta passa på och fördjupa dig i ett ämne och plugga lite på egen hand. Eller kanske med en eller två vänner.

Coronan och påskbikten
0 comments
1477 views
Nyheter

Nu när katekesundervisningen är inställd är det lätt att barnens påskbikt ”tappas bort”. Gör det då tillsammans som familj – påskbikten är viktig! Vet du inte hur du skall gå till väga? Här är några tips.

Coronan och Guds lille narr
0 comments
542 views
Nyheter

Om Guds lille narr som fallit död till marken. Om tårarna som renar. Och om Jesusbarnets leende.

Coronan och havregrynen
0 comments
403 views
Nyheter

Har du lyckats lägga rabarber på en av corona-krisens hårdvalutor: havregryn? Då bjuder jag på mina fem bästa tips på vad du ska göra av dem.

Böcker och stök i coronans tid
0 comments
440 views
Nyheter

Om overklighetskänslor och ovisshet. Kreativa kickar och överlevnadsstrategier. Och om att sluta vara rädd och fylla tomrummet med Guds närvaro.

Bidra till svensk utgivning av "Ur djupet av våra hjärtan"
0 comments
1864 views
Nyheter

Bokförlaget Catholica ger ut vårens mest omtalade bok:

Ur djupet av våra hjärtan

med texter av Benedict XVI och kardinal Robert Sarah.

Vi behöver 30 000 kronor för att få ut boken på svenska.

Vill du vara med och bidra?

Varje person som bidrar med 500 kronor eller mer kommer att få boken när den kommer ut. Eventuellt överskott kommer att gå till ett nytryck av kardinal Ratzingers ”Kallad till gemenskap”.