Jungfru Marias upptagning i himmelen
search
  • Jungfru Marias upptagning i himmelen

Jungfru Marias upptagning i himmelen

165,00 kr
Inkl. moms

Detta sägs vara den enda boken som helt och hållet handlar om vad den missförstådda dogmen om jungfru Marias upptagning i himmelen innebär för oss vanliga kristna — och som dessutom ingående redogör för de teologiska, bibliska och övriga skälen till att dogmen proklamerades år 1950 av påven Pius XII.

Kvantitet

Kyrkan och världen behöver en feminin symbol. ... Guds svar är jungfru Maria. När vi skall följa Kristus hjälper det med en helt mänsklig modell. Vi behöver någon som gått i trons mörker men aldrig förtvivlat, någon som lydde och aldrig flydde, någon som älskade och aldrig var otrogen. Vi behöver den perfekta lärjungens exempel, och Maria är den första och mest fullkomliga av Kristi lärjungar. Upptagen i himmelen efter sitt jordeliv förblir jungfru Maria symbolen för allt som vi borde bli, och för allt som vi kommer att bli om vi bara är trogna mot Kristus. Hon är kvinnan i Kristi liv och kvinnan i allas liv som följer honom."

Så skriver Kilian Healy i inledningen till denna unika bok, som sägs vara den enda som helt och hållet handlar om vad den missförstådda dogmen om jungfru Marias upptagning i himmelen innebär för oss vanliga kristna — och som dessutom ingående redogör för de teologiska, bibliska och övriga skälen till att dogmen proklamerades år 1950 av påven Pius XII. Författaren har vinnlagt sig om att i hela boken beakta den ekumeniska dimensionen genom att "samvetsgrant försöka förklara den katolska ståndpunkten på ett sätt som borde vara till hjälp för dem som allvarligt studerar denna fråga men trots det har en annan uppfattning".

KILIAN HEALY O.Carm. (1913-2003), var katolsk präst och författare. Som ordensgeneral 1959-1971 för de oreformerade, ”skodda” karmeliterna (O.Carm.), deltog han i Andra Vatikankonciliet. Dessförinnan undervisade han under tjugo år i teologi vid det karmelitiska seminariet Whitefriars Hall i Washington, i USA. De sista tjugofem åren av sitt liv verkade han som enkel präst i ett litet kapell vid ett köpcentrum i Peabody, Massachusetts. Bland hans övriga böcker kan nämnas Walking with God och Elijah, Prophet of Fire

52 objekt

Datablad

ISBN
9789185608171
Författare
Kilian Healy O.Carm
Översättare
Håkan Hammarén
Utgiven
2009
Antal sidor
182
Format
Hård pärm
Kommentarer (0)