• På rea!
Himlarnas drottning
search
  • Himlarnas drottning

Himlarnas drottning

179,00 kr
Inkl. moms

Scott Hahn dyker ner i Gamla testamentet för att hitta spår som förebådar Maria, den nya Eva. Med Bibeln som utgångspunkt kastar Hahn nytt ljus över lärorna om Maria: hennes obefläckade avlelse, eviga jungfrulighet, upptagning till himlen och kröning.

Kvantitet

DE FLESTA KRISTNA vet att Jesu liv finns förebådat överallt i det Gamla testamentet, men inte lika många känner till spåren i Gamla testamentet som pekar på Maria. Hon är den ”nya Eva”, precis som Jesus är den ”nye Adam”. Scott Hahn dyker ner i de allra första sidorna av Första Mosebok och i berättelsen om kung Davids regeringstid, för att sedan visa hur mysteriet om Maria avslöjas i Uppenbarelseboken.

Med Bibeln som grund ger Scott Hahn oss en ny syn på lärorna om Maria: hennes obefläckade avlelse, eviga jungfrulighet, upptagning till himlen och kröning. Samtidigt får läsaren upptäcka den gamla konsten och vetenskapen om hur man läser den heliga Skrift för att få en mera grundläggande förståelse för Skriftens tillförlitlighet och betydelse för den kristna tron.

Himlarnas drottning är skriven i den tillgängliga och under­ hållande stil som är Scott Hahns signum. Det är en angelägen bok eftersom den visar på Marias viktiga roll i kristenhetens budskap om försoning.

SCOTT HAHN är en internationellt erkänd katolsk föreläsare och apologet. Han är professor i teologi vid Franciscan University i Steubenville. Bland Hahns böcker kan nämnas Våra vägar bar till Rom, som är konversionsboken han skrev med sin fru Kimberly, Lammets måltid och Den trofaste Fadern.

179 objekt

Datablad

Författare
Scott Hahn
Översättare
Håkan Hammarén
Utgiven
2020
Antal sidor
144
Format
Mjuk pärm

Specifika referenser

isbn
978-91-85608-69-0
Kommentarer (1)
Betyg