Omprövning
search
  • Omprövning

Omprövning

99,00 kr
Inkl. moms

Författaren insjuknade i en ganska sällsynt form av reumatism. Efter ett i flera avseenden verksamt liv som forskare, föreläsare och lärare, blev han sittande i rullstol, oförmögen att reda sig själv. I dessa "anteckningar från en rullstol" berättar han om mänsklig svaghet och om påfrestningar för den kristna tron under tider av sjukdom och annan sorg.

Kvantitet

Författaren insjuknade i en ganska sällsynt form av reumatism. Efter ett i flera avseenden verksamt liv som forskare, föreläsare och lärare, blev han sittande i rullstol, oförmögen att reda sig själv. I dessa "anteckningar från en rullstol" berättar han om mänsklig svaghet och om påfrestningar för den kristna tron under tider av sjukdom och annan sorg. Men i första hand är det en bok om Gud som en bärande grund. Om sina "anteckningar från en rullstol" skriver han:

Jag har kallat anteckningarna för Omprövning. De hade också kunnat heta "I Guds händer". Dessa tre ord beskriver den mest vesäntliga erfarenheten som jag gjort under sjukdomstiden. Denna insikt är inte tillkämpad - för något sådant har jag inga krafter. Snarare har den kommit till mig och helt enkelt framstått som den naturliga förklaringen till det som hänt och händer

18 objekt

Datablad

ISBN
91-86428-61-6
Författare
Stig Lindholm
Utgiven
1996
Antal sidor
108
Format
Hård pärm
Kommentarer (0)