Jesus och din kropp
search
  • Jesus och din kropp

Jesus och din kropp

89,00 kr
Inkl. moms

André-Mutien Léonards Jesus och din kropp, en bok som vill förklara vad sexualiteten och dess uppgift är enligt Jesus. Léonards höga värdering av kärleken mellan man och kvinna får nog de flesta att höja på ögonbrynen.

Produktanpassning

Glöm inte att spara din anpassning för att kunna lägga till i kundvagnen
  • 250 tecken max
Kvantitet

EN UTBREDD UPPFATTNING bland människor idag är att den kristna läran i det närmaste är kropps- och sexualfientlig: den kristna sexualmoralen är en lång rad förbud som läggs på och hämmar människan.

Att detta är en grav missuppfattning står klart när man läst André-Mutien Léonards Jesus och din kropp, en bok som vill förklara vad sexualiteten och dess uppgift är enligt Jesus. Léonards höga värdering av kärleken mellan man och kvinna får nog de flesta att höja på ögonbrynen:

... I allt som är viktigt förespråkar Jesu Kyrka den mest positiva syn på människans kroppsliga tillstånd som någonsin uttryckts under hela mänsklighetens historia.

... Mannen och kvinnan lever, genom den sexuella kärleken, dess fruktsamhet och de barn som följer av denna, i en gemenskap som liknar den som Gud lever i sig själv som Treenighet.

... Den äktenskapliga föreningen mellan man och kvinna är oskiljaktligt förbunden med historiens största kärleksakt: Jesus kärlek som utger sitt blod på korset för mänsklighetens frälsning.

Men denna upphöjelse får inte författaren att undvika sexuallivets problem. En missriktad sexualitet får stora konsekvenser för både individen och samhället. Utan att väja för svårigheter – eller göra avkall på barmhärtigheten – tar han sig an de svåra frågorna som alla kristna idag tvingas ta ställning till. Boken tar bland annat upp föräktenskapliga relationer, skilsmässa, abort, preventivmedel, provrörsbefruktning och homosexualitet. A-M Léonards bok är en inbjudan att på nytt upptäcka Kyrkans lära om sexualiteten. En inbjudan att se den, inte som ett hinder, utan som en möjlighet att upptäcka vägen till ett lyckligt och välsignat liv.

19 objekt

Datablad

ISBN
91-86428-48-9
Författare
André-Mutien Léonard
Översättare
Natasja Hovén
Utgiven
2004
Antal sidor
120
Format
Mjuk pärm
Kommentarer (0)