Fader Elia - en apokalyps
search
  • Fader Elia - en apokalyps

Fader Elia - en apokalyps

210,00 kr
Inkl. moms

Fader Elia, förintelseöverlevare och före detta politiskt stjärnskott i staten Israel, lever ett liv präglat av tystnad och kontemplation i ett kloster på berget Karmel. Hans tillbakadragna liv får ett abrupt slut när han en dag kallas till ett möte i Vatikanen.

Kvantitet

Fader Elia, förintelseöverlevare och före detta politiskt stjärnskott i staten Israel, lever ett liv präglat av tystnad och kontemplation i ett kloster på berget Karmel. Hans tillbakadragna liv får ett abrupt slut när han en dag kallas till ett möte i Vatikanen. Påven anförtror honom ett ytterst känsligt uppdrag: att försöka närma sig världens mäktigaste politiska ledare, Presidenten, och förmå honom att överge sina planer som hotar att störta mänskligheten ner i avgrunden. Apokalypsen kan vara nära förestående.

Elia måste bege sig djupt in i maktens boningar för att nysta upp en konspiration av oanad omfattning. Hans väg kantas av helgon och syndare, trogna och förrädare – ändå är det Elias kamp med sina egna innersta svagheter som utgör den största utmaningen. Mänsklighetens öde hänger i en skör tråd och frågan är: Kommer fader Elia nå fram till Presidenten och kommer han förbli sitt uppdrag trogen

Fader Elia är en episk spänningsroman med ett djuplodande innehåll. Parallellt med den nervkittlande intrigen tränger författaren med skärpa in i några av livets mest brännande frågor: Vad är ondskans innersta väsen? Finns den självutgivande kärleken? Kommer det goda att segra till sist?

MICHAEL O`BRIEN, född i Ottawa i Kanada, är författare och konstnär. Fader Elia är den första boken i en romansvit om sex böcker som mottagits med entusiasm av både läsare och kritiker i Nordamerika.

70 objekt

Datablad

ISBN
9789185608096
Författare
Michael O´Brien
Översättare
Håkan Hammarén
Utgiven
2008
Antal sidor
608
Format
Hård pärm
Kommentarer (0)