• På rea!
Gianna Molla
search
  • Gianna Molla

Gianna Molla

49,00 kr
Inkl. moms

Giannas liv och död är ett kraftfullt vittnesbörd om att kärleken övergår allt, och det kan tjäna som inspiration för alla som vill främja en livets kultur.

Kvantitet

Gianna Molla är en lyckligt gift trebarnsmor och en hängiven familjeläkare. Hon är en person med en utpräglad livsglädje. Ändå väljer hon i ett kritiskt läge under sin fjärde graviditet att sätta sitt barns liv framför sitt eget. Barnet överlever, men Gianna dör en vecka efter förlossningen, sorgsen över att inte få följa sina barns uppväxt, men också fylld av en djup, inre glädje över det nya livet. Vad kan inspirera en människa till ett sådant mod och en sådan osjälvisk kärlek?

Denna skrift söker svaret på denna fråga: I hennes uppväxt i en stor och kärleksfull familj, i hennes vuxna liv som präglades av ett oförtröttligt engagemang för medmänniskan och framförallt i det som var källan till allt: hennes kärlek till Jesus Kristus.

Giannas liv och död är ett kraftfullt vittnesbörd om att kärleken övergår allt, och det kan tjäna som inspiration för alla som vill främja en livets kultur. Gianna Molla helgonförklarades av påven Johannes Paulus II den 16 maj 2004. Närvarande vid cermonin var bland andra hennes man Piero och Gianna Emanuella, barnet som fick leva.

86 objekt

Datablad

ISBN
9789185608102
Författare
Jean Olwen Maynard
Översättare
Birgitta Gelotte
Utgiven
2008
Antal sidor
96
Format
litet format
Kommentarer (0)