Louis och Zélie Martin - hjärtat i Gud och fötterna på jorden
search
  • Louis och Zélie Martin - hjärtat i Gud och fötterna på jorden

Louis och Zélie Martin - hjärtat i Gud och fötterna på jorden

179,00 kr
Inkl. moms

Bakom varje helgon finns en familj, och bakom Lilla Thérèse – en av vår tids mest älskade helgon – fanns en helig mamma och en helig pappa som helgonförklarades i oktober 2015. Tillsammans sökte de heligheten i familjelivet och i företagandet. I glädjen över barnen de fick och i sorgen över barnen de förlorade. I goda tider och i oroliga tider.

Kvantitet
I lager

Bakom varje helgon finns en familj, och bakom Lilla Thérèse – en av vår tids mest älskade helgon – fanns en helig mamma och en helig pappa som helgonförklarades tillsammans i oktober 2015.

Louis och Zélie Martin trodde båda i ungdomen att de var kallade till klosterliv, men Gud hade andra planer. Till en början tedde sig det äktenskapliga livet främmande, men när de till fullo bejakade sin livsväg så kunde deras familj börja ta form. I föräldraskapet fann de sin glädje och stora uppgift i livet: att söka heligheten för sig själv och sina barn. Intimt sammanflätat med kärleken till barnen fanns också det stora lidandet, fyra av de nio barnen överlevde inte småbarnsåren.

Med tanke på att alla familjens döttrar blev nunnor skulle man kunna tro att livet hos Martins liknande ett kontemplativt klosters, men icke. I Zélies brev framtonar ett livligt familjeliv och bilden av en kvinna som balanserar intensiva småbarnsår och ett stort socialt engagemang med ett krävande liv som företagare. Vi möter en kvinna som drabbas av bröstcancer och kämpar med insikten att hon kommer dö ifrån sina barn.

Även idag kan äkta par relatera till Louis och Zélie, och helgonen kan vägleda dem att älska förbehållslöst och söka heligheten i familjelivet. Ett familjeliv som, fullt av alla vardagliga detaljer, är en väg till himmelen. Många ställer sig under det heliga parets beskydd och vittnar om bönhörelse.

186 objekt

Datablad

ISBN
9789185608652
Författare
Hélène Mongin
Översättare
Göran Fäldt
Utgiven
2019
Antal sidor
208
Format
hård pärm
Kommentarer (0)