• På rea!
  • −50%
Brev till en judisk vän
search
  • Brev till en judisk vän

Brev till en judisk vän

129,00 kr
64,50 kr Spara 50%
Inkl. moms

Detta är historien om två pojkar, en kristen och en jude, i en polsk småstad på tjugo- och trettiotalet: de har kamrater, lärare, kärlekshistorier, vänner och fiender som vanliga pojkar.

De möts igen efter nästan ett halvsekel, den polske påven och hans judiske vän.

Kvantitet

"Både du och jag är bundna till minnet av vår barndom och vår ungdom"
Karol Wojtyla

"Käre Jurek, den 9 maj i år skall en minnessten invigas på den plats där synagogan, som förstördes under kriget, stod, för att hedra Wadowices och hela traktens judar, som föll offer för förföljelsen och utrotades av nazisterna…"

Så börjar brevet från Johannes Paulus II till hans judiske vän, och här börjar också den historia som berättas i denna bok. Det är historien om två pojkar, en kristen och en jude, i en polsk småstad på tjugo- och trettiotalet: de har kamrater, lärare, kärlekshistorier, vänner och fiender som vanliga pojkar. Men den tid de lever i är inte en valig tid: Antisemitismen, sedan nazisterna, kriget och deportationerna förändrar livet för Jurek och Lolek. Men bandet som förenar dem, de minnen de har gemensamt, är starkare än allt annat och gör att de möts igen efter nästan ett halvsekel, den polske påven och hans judiske vän.

29 objekt

Datablad

ISBN
91-86428-68-3
Författare
Gian Franco Sviderchoski
Översättare
Olle Brandt
Utgiven
1996
Antal sidor
96
Format
Hård pärm
Kommentarer (0)