Den stora upptäckten - vår väg till Katolska kyrkan
search
  • Den stora upptäckten - vår väg till Katolska kyrkan

Den stora upptäckten - vår väg till Katolska kyrkan

198,00 kr
Inkl. moms

Men Ulf, vad är det som är sant?« Dessa ord återkommer Birgitta allt oftare till. Det har börjat som ett förutsättningslöst sökande efter mer kunskap om de historiska kyrkorna. Det har fortsatt med en upptäcktsfärd i den katolska världen och möten med nya människor. Och nu står det klart för Ulf och Birgitta Ekman vad den Katolska kyrkan verkligen är.

Kvantitet

"Men Ulf, vad är det som är sant?" Dessa ord återkommer Birgitta allt oftare till. Det har börjat som ett förutsättningslöst sökande efter mer kunskap om de historiska kyrkorna. Det har fortsatt med en upptäcktsfärd i den katolska världen och möten med nya människor. Och nu står det klart för Ulf och Birgitta Ekman vad den Katolska kyrkan verkligen är.

Nu är det allvar. Kanske räcker det inte att bara fördjupa sina teologiska kunskaper och ägna sig åt ekumenik? Kanske har de funnit den dyrbara pärlan i åkern? I så fall måste de nu sälja allt det har för att göra den till sin ...

En svår tid följer. Hur ska de kunna lämna sitt livsverk, Livets Ord? Innebär det att de ”sviker” alla människor som lyssnat till Ulfs undervisning i många år?

Men en natt vaknar Ulf och hör en röst i sitt inre: "Det är dags att komma ut
i vattnet nu. På vilket sätt vill du i? Som Jona eller som Petrus?" Och med ens förstår han att det är dags att lämna båten och följa Jesus ut bland vågorna.

Beskedet om att Ulf och Birgitta Ekman lämnar Livets Ord för att bli upptagna i den Katolska kyrkan slog ner som en bomb i svensk kristenhet den 9 mars 2014, och nyheten blev hett stoff i medierna. I den här boken får vi veta historien bakom det kontroversiella beslutet, och denna gång är det inte bara Ulf som berättar – utan även Birgitta.

175 objekt

Datablad

ISBN
9789185608508
Författare
Ulf och Birgitta Ekman
Utgiven
2015
Antal sidor
192
Format
hård pärm med skyddsomslag

Specifika referenser

ean13
9789185608508
Kommentarer (0)