Gud eller ingenting
search
  • Gud eller ingenting
  • Gud eller ingenting

Gud eller ingenting

225,00 kr
Inkl. moms

Robert Sarah är känd som en frispråkig försvarare av katolsk tro som orädd uttalar sig i svåra frågor. Här berättar han den fascinerande historien om hur en fattig pojke från Guineas djungler kom att bli en av påvens närmaste män. Han berör ämnen som Kyrkans uppdrag, Evangeliets glädje, äktenskapets sanna natur och Västvärldens moraliska kris och otillbörliga ideologiska kolonisation av Afrika.

Kvantitet

I denna intervjubok möter läsaren en av vår tids mest framträdande och vältaliga katolska röster, kardinal Robert Sarah från västafrikanska Guinea. Vi får läsa om hur franska missionärer, med livets som insats, kommer med den katolska tron till en avlägsen by i Guineas djungler. I byns mitt reser de ett kors där barnen samlas om kvällarna för lära sig katekes och be tillsammans med missionärerna. Särskilt en av pojkarna älskar att tjäna vid altaret och tappar inte fattningen ens när det en dag ligger en farlig orm på kredensbordet.

För föräldrarna är det svårt att tro att deras son ska kunna bli präst – det kan väl bara vita män? Föga anar de att lille Robert bara några decennier senare ska bli utnämnd till världens yngsta biskop i en tid då Guinea lider under kommunistledaren Sekou Tourés terrorvälde. Inte heller kan de veta att Robert Sarah kommer att kallas till Rom för att tjäna påven som kardinal. Först vid Kongregationen för folkens evangelisering, sedan vid påvens organ för biståndsverksamhet Cor unum och nu som prefekt för Kongregationen för sakramentsförvaltningen och gudstjänstlivet (”Liturgikongregationen”).

Kardinal Sarah har gjort sig känd som en av de mest frispråkiga försvararna av katolsk tro som orädd uttalar sig i kontroversiella frågor. I denna bok berörs ämnen som Kyrkans uppdrag, Evangeliets glädje, äktenskapets och familjens sanna natur och Västvärldens moraliska kris och otillbörliga försök till ideologisk kolonisation av Afrika.

Nicolas Diat är en fransk journalist och författare, specialiserad på Vatikanen och Kyrkan, som tidigare bl.a. skrivit en uppmärksammad bok om Benedictus XVI, ”Mannen som inte ville vara påve” (L'homme qui ne voulait pas être pape).

45 objekt

Datablad

ISBN
ISBN: 978-91-85608-63-8
Författare
Robert Sarah & Nicolas Diat
Översättare
Håkan Hammarén
Utgiven
2018
Antal sidor
383
Format
mjuk pärm
Kommentarer (0)