Är jag helt CP? Tron, handikappet och kärleken
search
  • Är jag helt CP? Tron, handikappet och kärleken

Är jag helt CP? Tron, handikappet och kärleken

199,00 kr
Inkl. moms

Ola Samnegård — matematiker och teolog — skriver om hur det är att vara en levnadsglad och högintelligent kille begränsad av en grav CP-skada. Han berättar också om sin resa från religions-skeptiker till hängiven katolik.

Kvantitet

”Allt ont kan vändas till något gott, svaghet till styrka och lidande till glädje.” Så skriver Ola i denna självbiografi som parallellt skildrar hans kamp att inte låta sig definieras av sitt handikapp och hans långa sökande efter en tro som kan mätta hans hunger efter kärlek och sanning. 

Vid födseln drabbas Ola av en grav CP-skada som gör honom beroende av hjälp med det mesta i livet, och som gör det svårt för honom att tala förståeligt. Men den intellektuella förmågan är inte skadad — i stället är Ola begåvad med ett skarpt intellekt, en drastisk humor och en stark vilja att så långt det är möjligt överkomma hinder som lagts i hans väg. 

Bakom Ola finns en kärleksfull familj som aldrig låter handikappet överskugga personen Ola och som allt som oftast ser möjligheter där andra ser svårigheter. En inställning som gör det möjligt att resa till Togo i Västafrika, plugga matematik såväl som teologi på högskolan och att lägga sig i hårdträning för att steg för steg nå bättre kroppskontroll. 

”Är jag helt CP?” är en rak och ärlig bok som utmanar läsaren. Både till att göra mesta möjliga av sitt liv och till att igenkänna Guds avbild i varje människa som kommer i dennes väg.

175 objekt

Datablad

ISBN
978 91 85608 78 2
Författare
Ola Samnegård
Utgiven
2022
Antal sidor
294
Format
paper back

Du kanske också gillar

Kommentarer (0)