Ur djupen av våra hjärtan
search
  • Ur djupen av våra hjärtan

Ur djupen av våra hjärtan

169,00 kr
Inkl. moms

En bok om prästen, celibatet och krisen i Katolska Kyrkan

Kvantitet

"Ur djupen av våra hjärtan" är ett svar på de högljudda krav på en omstöpning av det katolska prästämbetet som rests de senaste åren. Författarna förklarar hur viktigt prästcelibatet är för hela Kyrkan, genom att visa att celibatet inte kan reduceras till en ”ordningsfråga” utan är ett uttryck för prästens delaktighet i Kristus när han i mässan förnyar Korsoffret, och när han genom vigningen får sin identitet som Kyrkans brudgum.


”Prästämbetet genomgår en mörk tid. Sårade av avslöjandet av aldrig så många skandaler och förvirrade av oupphörliga ifrågasättanden av deras helgade celibat frestas präster av tanken på att ge upp och överge allt.”


”Det var vår heliga plikt att påminna om sanningen om detkatolska prästämbetet. Ty genom det befinns hela Kyrkans skönhet vara ifrågasatt.”


”Vi gör det i en anda av kärlek till Kyrkans enhet. Om ideologin splittrar, så förenar sanningen hjärtana. Att utforska frälsningsläran kan bara ena Kyrkan kring sin gudomlige Mästare.”


”Sökandet efter sanningen kan bara göras i hjärtats öppenhet.”


”Det är brådskande och nödvändigt att alla, biskopar, präster och lekmän, återfinner en trons blick på Kyrkan och på prästcelibatet som beskyddar dess mysterium. Denna blick kommer att vara det bästa skyddet mot splittringens och politikens anda, men också mot likgiltighetens och relativismens anda.”


”Vi erbjuder således broderligt dessa reflexioner till Guds folk och, naturligtvis, i en anda av sonlig lydnad, till påven Franciskus.” 

(Utdrag ur ”Ur djupen av våra hjärtan")

180 objekt

Datablad

Författare
Kardinal Robert Sarah med Benedictus XVI
Översättare
Gustav Ahlman
Utgiven
2020
Antal sidor
130
Format
Mjuk pärm

Specifika referenser

isbn
978-91-85608-70-6

Du kanske också gillar

Kommentarer (0)