Den inre friheten
search
  • Den inre friheten

Den inre friheten

149,00 kr
Inkl. moms

Den inre friheten är en modern klassiker som har hjälpt många människor att upptäcka att hon, även under de svåraste yttre omständigheterna, har ett inre rum av frihet som ingen kan ta ifrån henne. Gud är detta rums källa och garant. 

Kvantitet

Varje människa behöver upptäcka att hon, även under de svåraste yttre omständigheterna, har ett inre rum av frihet som ingen kan ta ifrån henne. Gud är detta rums källa och garant. Till dess vi upptäcker detta rum inom oss är vi begränsade och kan aldrig vara riktigt lyckliga. Men om vi låter rummet breda ut sig kommer inget att kunna krossa eller kuva oss, inte heller ett svårburet lidande.

Den inre friheten är en utmaning till läsaren att frigöra sig från alla bindningar och helt överlåta sig åt Gud, för att på så sätt kunna älska honom och alla människor. På ett övertygande sätt beskriver Jacques Philippe hur detta är möjligt för alla, eftersom vi är Guds barn och eftersom han fyller oss till brädden med sin kärlek. Till sin hjälp tar Philippe en rad klassiska andliga författare: ökenfäderna, Johannes av Korset och Lilla Thérèse. Dessutom låter han vittnen från vår tid tala: den dödsdömde Jacques Fesch, förintelseoffret Etty Hillesum och den heliga Faustina Kowalska.

Jacques Philippe tillhör gemenskapen Les Béatitudes som grundandes 1973 i Frankrike. Philippes böcker om det andliga livet har rönt stor uppskattning och har översatts till många språk.

194 objekt

Datablad

ISBN
978-91-85608-80-5
Författare
Jacques Philippe
Översättare
Natasja Hovén
Utgiven
2022
Antal sidor
149
Format
hård pärm

Du kanske också gillar

Kommentarer (0)