Maj är Marias månad!
19 maj

Maj är Marias månad!

De flesta känner till att vi firar våra mammor sista söndagen i maj, men inte alla vet att vi firar Jesu moder, och allas vår moder, under hela denna ljuvliga månad. Maj är Marias månad, en period då vi med små gester vill visa henne vår kärlek.

Jungfru Maria svarar på våra tafatta ömhetsbetygelser med att överösa oss med kärlek.  Tänk er en mamma som tar emot en avryckt maskros ur en treårings jordiga hand. Hon ler mot barnet och tar det i sin famn. Sätter maskrosen i en vas och dukar fram ett trevligt fika.

Genom att fira maj månad som Marias månad, kan vi hjälpa våra barn att vända sig till henne som en moder, som alltid finns där för dem. Det behöver inte vara så komplicerat – bara en liten gest med mycket kärlek.

Procession med Maria

Blommor: En vas framför hennes bild. Det kan vara vitsippor från skogen (eller liljekonvaljer som snart blommar här i Skåne) eller några blommor från trädgården.

En sång. Regina caeli eller någon annan Maria-hymn. Här hemma gillar barnen ”Stilla här Maria” och ”Utvald innan världsalltet fanns” och Fatimasången.

En bön. Be en dekad av Rosenkransen. Öva ”Var hälsad Maria” med de minsta, eller be dem skicka en slängkyss när de går förbi en Mariabild. Funkar det med barnen kan man be en liten andakt. Göra ordning Maria-altaret och tända ljus. Gråbröderna i Jönköping har gjort en jättefin andakt utifrån olika Fatima-böner. Den hittar du här.

En vallfärd. Gör en familjeutflykt till en kyrka där det finns en Maria-bild. Vandra sista biten och be rosenkransen tillsammans. Eller följ med på en vallfärd som anordnas i församlingarna. Som den till Oskarström sista lördagen i maj. 

Donera

Skänk ditt bidrag till katolsk bokutgivning genom PayPal.

kr