Ett julkort för Syrien!
25 okt.

Ett julkort för Syrien!

Varje dag nås vi av nyheter från krigets Syrien och det är svårt att förklara situationen för barnen. Så mycket ondska, så mycket lidande. Vi känner att vi inte vill lämna barnen med en känsla av hopplöshet och maktlöshet utan hjälpa dem att hysa hopp. Vi vill lära barnen att de kan göra något – först och främst genom förbön, men också genom konkret handling. 

Liksom förra året så har barnen börjat tillverka julkort härhemma. De ska säljas till släktingar, grannar, församlingsbor och vänner. Som material använder vi gamla julkort, färgat papper, fina klistermärken, glitterlim och annat vackert ur barnens pysselgömmor. Förra året gick pengarna till julklappar till flyktingbarn, i år tänker vi skicka pengarna till Caritas Syrien-insamling. 

IMG_6399_1.jpg

Så mycket gott kan komma ut av denna enkla sysselsättning:

  • Det är roligt att göra något tillsammans.

  • Man återanvänder vackra bilder från gamla julkort.

  • Barnen lär sig att de kan påverka världen till det bättre.

  • Människor blir glada av ett hemmagjort julkort. Både de som skickar det och det som tar emot!

  • Pengarna kommer till människor som verkligen behöver det!

Nu tänkte vi inbjuda alla bloggläsare att engagera sina barn i vår julkortskampanj ”Ett julkort för Syrien”. Det hela är mycket enkelt: Tillverka julkort av det ni har hemma, sälj dem till släkt och vänner och sätt sedan in pengarna på Caritas 90-konto: Bg 900-4789. Märk betalningen ”Ett julkort för Syrien”. Man kan förstås välja en annan organisation om man föredrar det!

Låt oss också inspirera varandra med vackra julkort! Fota och lägg upp på Instagram och hashtagga #ettjulkortforsyrien, eller skicka bilden till oss så lägger vi upp på Catholicas konto.

Donera

Skänk ditt bidrag till katolsk bokutgivning genom PayPal.

kr