OPUS DEI: vardagligt arbete - gudomlig nåd
search
  • OPUS DEI: vardagligt arbete - gudomlig nåd
  • OPUS DEI: vardagligt arbete - gudomlig nåd

OPUS DEI: vardagligt arbete - gudomlig nåd

179,00 kr
Inkl. moms

Den kände teologen Scott Hahn berättar om Opus Dei och dess teologiska grundstenar, och delar med sig av vad Opus Dei och den helige Josemaría haft för betydelse i hans eget liv

Kvantitet

Opus Dei har några gånger varit hett stoff i media, men läsarna har sällan getts chansen att förstå vad denna katolska organisation egentligen är. För dess medlemmar är Opus Dei en andlig väg, ett sätt att förena evangeliets budskap med det vardagliga livet. En andlig familj som ger kraft att tjäna Kyrkan och världen.

Scott Hahn – själv medlem i Opus Dei – beskriver i denna bok hur organisationen grundades, vilka teologiska grundstenar den bygger på och vilket uppdrag den har i Kyrkan och i världen. Han låter oss också veta vilket djupt inflytande Opus Dei har haft i hans eget liv.

Vilken roll spelade Opus Dei i Scott Hahns konversion från evangelikal kristendom till Katolska kyrkan? Hur har den helige Josemarías budskap påverkat hans arbete, hans äktenskap, familje­liv och samhällsengagemang? Genom glimtar från författarens liv illustreras hur Opus Deis spiritualitet kan berika vardagens små uppgifter och hur den kan förvandla vanliga mänskliga relationer. Författaren tar upp ämnen som yrkesmässig ambition, vänskap och äktenskapligt samliv för att visa hur världsliga mål kan inte­greras med ett andligt liv genomsyrat av bön och offer.

Boken är på samma gång ett djupt personligt vittnesbörd och en initierad framställning av en andlighet för vår tid.

92 objekt

Datablad

ISBN
978-91-85608-57-7
Författare
Scott Hahn
Översättare
Håkan Hammarén
Utgiven
2017
Antal sidor
146
Format
mjuk pärm med flikar
Kommentarer (0)