Kelter, dystre domprosten och Tolkien
search
  • Kelter, dystre domprosten och Tolkien

Kelter, dystre domprosten och Tolkien

49,00 kr
Inkl. moms

I dessa essäer skildras en rad personer och episoder ur den engelska kyrkans historia, allt ifrån kelterna på 500-talet till J.R.R. Tolkien på 1970-talet.

Kvantitet

Engelsmännen har ofta framställts som ett lugnt och fridsamt folk. Men deras historia är präglad av många och häftiga motsättningar, inte minst på det kyrkliga området. Starka och särpräglade personligheter, inte alltid benägna för kompromisser, sätter sin prägel på olika epoker.

I dessa essäer skildras en rad personer och episoder ur den engelska kyrkans historia, allt ifrån kelterna på 500-talet till J.R.R. Tolkien på 1970-talet. Författaren söker visar hur katoliciteten - fattad i vid mening - går som en röd tråd genom denna växlingsrika och spännande historia. Samtidigt belyses också skilda sidor av engelskt samhällsliv och Englands politiska historia under mer än tusen år. Mellan kelternas frejdiga nästan uppsluppna livsideal och Lord Shaftesburys yttrande "Lev som en gentleman och tro att Gud är en gentleman" ligger en stor skillnad i mentalitet - kan det tyckas. Men det finns också mycket som förenar.

46 objekt

Datablad

ISBN
91-86428-08
Författare
Sten Hidal
Utgiven
1986
Antal sidor
98
Format
Mjuk pärm
Kommentarer (0)