Katolska småbarnsföräldrar - se hit!

”Det borde finnas fler katolska barnböcker på svenska!”

Det är en mening jag får höra då och då, och samtidigt som jag håller med så suckar jag lite inombords. För om katolska böcker för vuxna är svåra att sälja så är katolska böcker för barn snäppet ännu svårare.

Men ibland dyker det upp en titel som får mig att tänka: ”Vi gör det ändå!” Senast när jag fick ett mejl från en väninna i Kanada: ”Vet inte om du sett den här … Den är alldeles underbar, både illustrationerna och berättelserna! Vi och barnen älskar den och jag tänkte på Sverige. Jag skulle kunna översätta gratis!” 

Jag behöver bara bläddra igenom boken för att instämma. Boken är en liten pärla och den gör något ganska komplicerat begripligt. Nämligen hur förböner ”fungerar” och hur helgonen verkar i våra liv … 

Ett år senare ligger boken färdig i datorn, frukten av ett gäng katolska småbarnsmammors samarbete över Atlanten. Katie, som har skrivit och illustrerat boken. Mariola som har gett den svensk språkdräkt. Marie som de sista tunga dagarna av sin graviditet ändå tagit sig tid att korrläsa. Och så jag själv, Sara, som tagit på mig uppgiften att ro projektet i land.

Och därför är jag nu på jakt efter ett stort gäng mammor (och pappor!) som också vill ha katolska barnböcker på svenska. Ett gäng som kan förbeställa ett eller kanske två ex, och som kan sprida informationen till andra som också vill läsa sådana här böcker för sina barn, barnbarn, gudbarn eller grannbarn ... 

Så kom igen nu kära katolska småbarnsföräldrar: understöd katolsk barnboksutgivning förbeställ era ex här! Så lovar jag en riktigt trevlig april-överraskningt: Helgonens hemliga liv!

Och vill du hjälpa utgivningen lite extra på traven? Swisha då en gåva till: 123-379 15 97 Märk betalningen: ”barnbok”.

Dela detta inlägg

Relaterade produkter

Kommentarer (0)

Inga kommentarer hittills